Fremragende Priorat

Clos Roja Priorat 2015

Rødvin ; Garnacha
Priorat ; Spanien
★★★★★★
Kr. 120,-
Holte Vinlager

Priorat har sin helt egen historie i spansk vinkultur. Fra at være det unge, smarte, hippe og eksperimenterende område, har Priorat efterhånden fundet en mere tydelig stil, og her har vi en af de bedste eksponenter for denne, når prisen samtidig skal holdes på et fornuftigt niveau. Det helt store øjeblik for mig, er når næsen stikkes i glasset, for Clos Roja har en fortryllende og fantastisk duft. Smagen begynder i en mere tilbageholdende og diskret stil, men der er mange lækre elementer, der synes at stikke meget dybt i smagskroppen. Det giver en flot og helstøbt oplevelse, hvor man måske ikke er væltet helt bagover, som man nogle gange kan være af Priorat-vine. I stedet er det en vin, der sniger sig ind som en langstrakt helhedsoplevelse, der holder fast i alle smagssanserne længe efter at dråberne har sluppet mundtøjet.