Mægtig Calva fra Dons

Skærsøgaard Dons Calva 2009

Spiritus ; Calvados
Danmark
★★★★★☆
Kr. 200,- (35 cl.)
Skærsøgaard / Dansk-vin.dk

Man må ikke kalde den Calvados. Og selvom det ligger lige for, så må man heller ikke kalde den CalvaDons, fordi det ligger for tæt på den franske betegnelse. Derfor hedder denne æblebrændevin fra det danske Dons-område blot Dons Calva, men i princippet er det samme disciplin, vi er ude i. Skærsøgaard rammer en superlækker stil i denne Pigeon- og Ingrid Marie-blanding, og det bliver ikke rigtig sprittet, men derimod markant på en superflot måde med masser af æble-fornemmelse. Særligt eftersmagen er en fremragende opvisning i danske æblenuancer. Hvis du hænger med mulen over, at efteråret er over os, så er det altså bare at glæde sig over at det er ensbetydende med æblesæson. Og de æbler kan du både spise lige fra træet, eller du kan opleve dem i denne flotte Dons Calva.