Spændende dansk rom med potentiale

Skærsøgaard Dansk 5 års Rom

Spiritus ; Rom
Dons ; Danmark
★★★★☆☆
Kr. 200,- (35 cl.)
www.dansk-vin.dk

Jeg elsker rom, og jo længere tid den har fået lov at stå og udvikle sig på tønder, jo mere koncentreret og helstøbt bliver den. Men der findes også ung rom, der smager herligt, og faktisk er denne lille test fra danske Skærsøgaard slet ikke tosset. Sammenlignet med andre flasker med rom, der har lagret i 5 eller sågar 7 år, står denne bestemt ikke tilbage. Den har selvfølgelig sin skarpe tone, som er temmelig logisk, når nu den ikke har ligget i længere tid, for det betyder i sagens natur, at der er sket mindre fordampning af herlighederne, der derfor ikke er så koncentrerede. Men selvom den har sin skarphed, så har den bestemt også en flot blød rundhed i smagen, hvilket siger mig, at den ville kunne blive enormt lækker, hvis den fik lov at lagre endnu længere.