Clos Les Fites i verdensklasse

Clos Les Fites 2012

Rødvin ; Garnacha/Cariñena/Cabernet Sauvignon
Priorat ; Spanien
★★★★★★
Kr. 150,-
D’Wine

Min første oplevelse med Clos Les Fites ligger snart nogle årgange tilbage. Der var jeg himmel-henrykt, men årene derefter er vinen ikke altid nået helt samme højder. Det gør den dog i allerhøjeste grad i 2012-versionen, hvor den mørkt og stort duftende Priorat-vin viser sig frem fra sin allerbedste side. Det er en stor duft, der nærmest på magnetisk vin skaber tiltrækningskraft, og smagen har en eminent balance, selvom den er fyldig og med massevis af nuancer. Det er altså Clos Les Fites, når det er allerbedst, og det er både blødt, nemt at gå til og alligevel udfordrende, komplekst og nysgerrighedsvækkende. Komplet og kompleks på samme tid – på en super balanceret måde. Bravo!