Pæn prisvenlig portvin

Cavas Santa Marta Porto Tawny

Portvin ; Blend
Porto ; Portugal
★★★★☆☆
Kr. 100,-
Vestergaard Wines

Du snyder sig selv gevaldigt, hvis du bare betragter portvin som portvin og aldrig går på opdagelse i den søde og spraglede driks mange nuancer. Jeg påstår ikke, at du nødvendigvis skal kaste mange hundrede kroner efter en god flaske portvin til julens søde stads, men jeg påstår, at du ikke har det helt rette billede af portvin, hvis du altid har snuppet den billige i Brugsen og serveret den ved stuetemperatur. For portvin skal som hovedregel være kølig, og derfra kan du så gå på opdagelse. Og læg gerne vejen forbi denne Tawny fra Cavas Santa Marta, for det er en af de rigtig pæne portvine til en meget fornuftig pris. Den er relativt rød i sin kulør, selvom den har sine brunlige nuancer. Smagsmæssigt er vi i den relativt lette afdeling, hvor den ellers så velkendte store bund af nødder og rosiner er afdæmpet, selvom den naturligvis stadig er til at genkende. Den er suppleret med en let knasende fornemmelse af farin, og det giver en nuancerig men behersket portvin til en fin pris.