Tysk klasse-cremant

Schmitges 2016 Cremant Riesling Brut

Bobler ; Riesling
Mosel ; Tyskland
★★★★★★
Kr. 199,20
Propperiet

Tidligere år har jeg været vild med Schmitges’ Cremant. Den Riesling-baserede Cremant med livlige og markante bobler, har skabt glæde med sin fine balance mellem den tørre frugt og de flotte sødmefulde elementer, så forventningerne er i top, når den nye årgang lander. Og sandelig om ikke de bliver indfriet. Om ikke overgået. For det er igen i 2016-udgaven en forrygende flaske med bobler, der har en lidt blødere stil end mange franske bobler, hvilket gør den mere tilgængelig – også for dig, der nogle gange finder bobler lidt for syrlige og friske. Denne er så nem at drikke, at den ganske enkelt er enestående og blændende, for når der skal let tilgængelige bobler i glasset, bliver de ofte for søde til, at feinschmeckerne kan være med. Det her rammer lige i midten af skalaen på en måde, hvor det ikke bliver ligegyldig hverken-eller, men derimod berigende både-og.