Sødmefuld Vermouth til slikmunde

Guerra Vermouth Rojo

Hedvin ; Vermouth
León ; Spanien
★★★★☆☆
Kr. 119,75
Skjold Burne

Vermouth er i nogles optik et levn fra fortiden. Men det er synd, for Vermouth har rigtig meget at byde på. Denne herlige drik, der har base i vin, men som er tilsat et væld af urter og smagsnuancer kan være enormt spændende og nuancerig at gå på opdagelse i, og Guerra er en af de spanske producenter, der kan få noget rigtig godt ud af genren. Det anbefales at drikke vermouth kølig, hvilket i grove træk betyder, at man skruer ned for sødmen og giver mere plads til urt og bitterhed. Det er en god idé med denne vermouth, hvis du ikke er så meget til søde sager, men hvis du omvendt er lidt af en slikmund, så kan denne Vermouth Rojo altså noget ganske særligt, hvis den serveres ved lidt højere temperatur. Så er den nemlig sødmefuld og næsten slik-agtig. Det er selvfølgelig synd at skrue ned for nuancerne, men jeg har svært ved at se bort fra den charme, den tilegner sig, når temperaturen stiger. Og skulle du investere i denne flaske og blive skuffet, så lav en blanding af en tredjedel Vermouth og to tredjedele Ginger Ale – tilsat en ordentlig røvfuld isterninger. Så har du noget, der er en god kandidat til min yndlings-drink på en kold sommer.