Rund og behagelig snapse-oplevelse

Ækvator Akvavit

Spiritus ; Akvavit
Danmark
★★★★★☆
Kr. 159,75
Skjold Burne

Jeg husker fint denne Ækvator Akvavit fra sidste år. Og selvom jeg stadig ikke er den store snapsedrikker, så kan jeg tydeligt fornemme, at der er sket noget med mine smagsløg i 2018. For et år siden var Ækvator Akvavit et godt bud på, hvis der absolut skulle snaps på bordet til en julefrokost. I år er det faktisk en akvavit, som jeg på en eller anden måde synes, at der skal være plads til. For mens jeg hurtigt bliver afskrækket af vildskaben og sprit-for-sprittens-skyld i mange snapse-typer, så er der en helt anderledes rundhed over denne, der har lagret på Madeira-fade på et skib, der har krydset Ækvator et par gange, og som med de sædvanlige bølgegange ombord på sådan et fartøj, har hvirvlet dråberne blidt rundt i fadet. Den er gylden i sin kulør, og den er rund og afstemt i sin smag, og det klæder altså et julebord rigtig godt.