Solitario i sublim særklasse

Solitario Le Guaite di Noemi 2011

Rødvin ; Corvina/Corvivone/Rondinella
Italien ; Veneto
★★★★★★
Kr. 699,-
Andrup Vin

Det er voldsomt at begynde at overveje, hvad der er den bedste vin, man nogensinde har smagt. Men det her er helt bestemt en kandidat, for er du tosset hvor er det lækkert. Der går historier om, at Le Guaite du Noemi egentlig kom til at produceren Solitario ved en fejl. Det skal jeg ikke kunne sige, om der er sandhed i, men skulle det være tilfældet, så er det en af de bedste fejl, jeg har oplevet. Den er helt usædvenligt givende i sine mange store og bløde nuancer, og de 17% alkohol er selvfølgelig til at fornemme i smagstyngden og den storladne stil, men samtidig er det så fløjlsblødt og smooth, at det alligevel er en vin, der er utroligt nem at drikke. Der er en vis portvinsfornemmelse, men uden de robuste fad-træk, vi ellers kender fra den portugisiske klassiker, og det er højst usædvanligt, at en vin på samme tid kan være så voldsom og kæmpemæssig – og alligevel så blød, smooth og charmerende. Prisen er et kapitel for sig, og den vil selvfølgelig indsnævre feltet af mulige købere, men det er en af de vine, hvor jeg føler, at der er fuld værdi for pengene, selvom vi er i et højt prisniveau for almindelige mennesker.