Flot og elegant sammensat italiener-blend

Carpineto Vino Nobile di Montepulciano Riserva 2013

Rødvin ; Sangiovese/Canaiolo/Merlot
Italien ; Montepulciano
★★★★★☆
Kr. 220,-
Holte Vinlager

Her er vi i det centrale Italien – i den østlige del af landet. Carpineto har formået at skabe en rødvin, der kombinerer det bedste af de stramme Sangiovese-udtryk med de dybere og frugtrige stilarter, vi også kender godt fra Italien. Men det er ikke på den dér ’nu-blander-vi-sammen-så-det-smager-nogenlunde’-måde, for her er en helt anden elegance og respekt for de enkelte elementer i de tre druesorter. Det er en vin, der fungerer rigtig flot, og som både har en tør og krydret side – og alligevel en charmerende blødhed, der gør den nem at drikke. Der er mange noter af modne frugter, fad og lidt friskhed i slutningen, og det gør den til en fin og rar oplevelse.