Robust Ribeiro med friske noter

Terra Minei Treixadura 2015

Hvidvin ; Treixadura
Spanien ; Ribeiro
★★★★★☆
Kr. 130,-
Vestergaard Wine

Der er ikke mange steder, at den særlige Treixadura-drue for alvor kan levere varen på en pålidelig og troværdig vis år efter år. Selvom det oprindeligt er en portugisisk druesort, så er Ribeiro-området i Galicien faktisk et af dem, hvor klimaet egner sig allerbedst til denne meget givende og flotte drue, der i denne variant danner grund for en enormt lækker hvidvin. Der er power i sagerne, og det er ligefør at duften river lidt i næsen. Smagen er superflot og storladen og den har både en frisk side med syrlige og let bidende noter, men den har også en dyb frugt, der skaber sammenhæng i sagerne. Jeg har smagt flere gode Treixadura-vine fra Ribeiro – denne er blandt de bedste – ikke mindst når prisen tages med i betragtning.