Overraskende lethed i fin syditaliener

Paololeo Salento Agricolo 2016

Rødvin ; Primitivo
Puglia ; Italien
★★★★★☆
Kr. 54,95
SPS Wine

Italienske Paololeo har her bedrevet en sydlig vin med meget af det, man forventer herfra. Men samtidig er det en mere lys og let oplevelse, og det gør faktisk Primitivo-druen en fin tjeneste. For Paololeo står bag en vin, der overrasker med sin lyse kulør og med sin smagsmæssige lethed, der står fint i tråd med den dybde, der samtidig findes i bunden af smagen. Ofte oplever jeg Primitivoer fra Puglia som lidt tunge og meget bløde bamsebasse-vine, men selvom der er sødme og solskin i bunden af denne, så er den mere livlig og frisk på toppen. Det gør den til en rigtig fin oplevelse til tilbudsprisen – og især til dig, der er lidt forbeholdende overfor de tungere syditalienere.