Rustik og spændende naturvin

Naturaleza Salvaje Azul y Garanza 2017

Hvidvin ; Garnacha Blanca
Spanien ; Navarra
★★★★☆☆
Kr. 199,-
Propperiet

Når vi taler naturvin, så taler vi om vine, der har så lidt menneskelig påvirkning som muligt. Det er sådan, at denne vin er blevet til – med druesorten Garnacha Blanca som omdrejningspunkt. Den har en vild og urtet duft, mens kuløren er mørkgul med en lille snas orange. Smagsmæssigt er der rigtig mange interessante noter at gå på opdagelse i, og hvis du ikke er lidt til den nørdede side, vil du nok finde vinen mere sjælden end god. Men er du sådan én, der sætter pris på at søge dybt i smagens verden, så finder du en lang række fine frugter, urter, bær og krydderier i denne vin, der er mere rig på friskhed og bitterhed, end den er på sødme og solskin. Det er fyldigt og afstemt, og det er ikke poleret. Det gør den interessant uden at være elegant – lidt som et rustikt træ-bord, der hverken er høvlet, slebet eller behandlet, men som har sin charme, selvom man skal være opmærksom for ikke at få en splint i fingeren.