Lyngrove lader vente på sig

Lyngrove Pinot Noir Sparkling Brut

Bobler ; Pinot Noir
Stellenbosch ; Sydafrika
★★★★☆☆
Kr. 159,95
Skovgaard Vine

Her er vi en tur i Sydafrika, hvor Lyngrove lander en flaske Sparkling-vin i fin æske, der giver lidt lir og hurlumhej. Smagen har en spændende opbygning og er elegant sat sammen, men jeg mangler at mærke det højdepunkt, der får mig til at tænke, at dette er superlækkert. Der er en masse gode optræk til jubel, men de fader lidt ud og mangler noget fylde og intensitet for at være helt i skabet. Spændingen omkring, hvad de mange optræk udvikler sig til, er dog betagende, og hvis du har tålmodigheden til for alvor at lade smagen sætte sig inden næste slurk, så vil du også opdage en diskret men lang eftersmag, der gemmer sig langt inde i efterspillet. Det er en tør flaske bobler, der hverken er rigtig frisk eller rigtig rund – den er anonym, hvis du ikke giver dig tid – den er diskret, hvis du gider vente på, at den folder sig (en smule) ud mod slutningen.