Bourguignons med flot dybde

Coteaux Bourguignons Louis Jadot 2017

Rødvin ; Pinot Noir/Gamay
Frankrig ; Bourgogne
★★★★☆☆
Kr. 99,-
Kjær Sommerfeldt

Hvis du er til rødvin, der ikke har ret meget garvesyre, så er dette et godt bud. Garvesyren – eller tanninerne om man vil, er noget af det, som mange mennesker forestiller sig, at de får ondt i hovedet af. Det er dog også det, som gør vine langtidsholdbare og giver dem struktur, og derfor er det ikke så ofte, at man finder dybe og langstrakte vine, hvis de er mere eller mindre fri for tanniner. Men denne blanding af Pinot Noir og Gamay er en fin og fyldig oplvelse, der samtidig har en dyb kulør med et violet skær. Den har også den lethed, som man ofte forbinder med Pinot Noir-druen i Bourgogne og med Gamay-druen i Beaujolais, men her er det sat sammen til en smagsoplevelse, der er lidt større og dybere, men som til gengæld ikke har helt den samme finesse, som de troer kan have hver for sig.