Atypisk og tung Primitivo

Pie del Monaco 2009 Primitivo Valle d’Itria

Primitivo ; Rødvin
Puglia ; Italien
★★☆☆☆☆
Kr. 159,95
Supervin

Som anmelder er man nysgerrig på, om andre anmeldere deler den mening, man sidder med. Det sker ofte, men andre gange kan selv veltrænede smagsløg være vidt forskelligt indstillede. Der er stor begejstring for denne vin hos enkelte anmeldere og også hos brugere på Vivino, men jeg deler ikke begejstringen. Det har ikke noget at gøre med vinens kvalitet, eller med at producenten har sløset med sit arbejde. For det er helt sikkert velgjort, det vi finder i denne Pie del Monaco. Men anmeldelser er jo en subjektiv sag, og denne Primitivo ligger et stykke fra min smag. I den positive drejning er det en atypisk og unik Primitivo, der kan noget, man kun ganske sjældent oplever. Der er så stor power og robusthed i den, at man blive væltet omkuld, og hvis det er den stil, man søger, så er dette en oplagt kandidat med sin meget mørke og enormt slagkraftige stil. Der er masser af mørk saft og frugt, men der er også en tung og lidt voldsom side, som jeg har haft svært ved at finde kærlighed – både da jeg smagte vinen i efteråret, og igen her i vinterperioden. Jeg er egentlig ikke overrasket over, at der er mange, der er begejstrede, i og med at Pie del Monaco har sin helt egen og særlige stil. For mig er dette derfor ikke et spørgsmål om, hvorvidt vinen er velgjort og kompetent udført. Det er såmænd bare det helt ærlige og subjektive resultat af et mismatch mellem vinen og mine smagsløg.