Saft-præget Amarone med minimal tyngde

Villa Loren Amarone della Valpolicella 2015

Rødvin ; Blend
Valpolicella ; Italien
★★★★☆☆
Kr. 169,-
Nørholm Vine

Når der lander en Amarone-vin på bordet, og den bliver smagt blindt sammen med andre italienere, så er det altid et issue, om man skal anmelde den som en Amarone, eller ’bare’ som en italiener. Og det spørgsmål trænger sig i endnu højere grad på i forbindelse med denne vin fra Villa Loren, for den er reelt ikke særlig Amarone-agtig, men alligevel er det en meget nydelig vin. Duften er dyb uden at være voldsom, og smagen er meget saftig. Men den storladne fornemmelse med ekstra smæk i smagens dybde og en overvældende intensitet, den mangler jeg. Jeg savner nogle flere nuancer og et mere bombastisk udtryk, for at jeg helt mærker Amarone-stilen, men ser jeg blot vinen som en Valpolicella-vin til 169,-, så kan jeg egentlig ikke tillade mig at være utilfreds.