Bragende behagelig Barbera fra Barone

Casali del Barone 150+1 Piemonte DOC Barbera 2017

Barbera ; Rødvin
Piemonte ; Italien
★★★★★★
Kr. 75,-
Supervin

Efter at have smagt en ordentlig flok italienske vine er det løjerligt at sidde tilbage med denne som en favorit. Ikke fordi den ikke fortjener det, men vurderet overfor en række langt dyrere vine, er det altså en 75-kroners flaske, der for alvor får mig til at bøje mig i vinkvaset. Vi er i det nordlige Italien, hvor Nebbiolo er en sand heltedrue, men her er det Barbera, der danner base i oplevelsen. Det er en vin, der fremstår med en meget dyb og flot smag, der byder på en fornem blødhed i bunden og med en stor frugtfylde, der minder om alt muligt andet end en Piemonte-vin. Jeg havde ikke været tæt på at gætte den i en blindsmagning – men det er langt fra negativt, for det er en fremragende vin med eminent balance mellem friskhed og fylde.