Prager leverer et brag af en Riesling

Prager Ried Steinriegl Riesling Federspiel 2017

Hvidvin ; Riesling
Wachau ; Østrig
★★★★★★
Kr. 229,95
Theis Vine

Jeg hælder gerne til Grüner Veltliner-druen, når det skal være østrigsk. Dels fordi jeg vanvittigt godt kan lide den, men også fordi det er den ’rigtige’ østrigske hvidvinsdrue. Det er imidertid rigtig godt lige at minde sig selv om, at Østrig er meget mere og andet end lokale druesorter, for ellers var man aldrig stødt på denne helt vidunderlige Riesling fra Prager i Wachau-området. Det er en vanvittigt flot Riesling med al den balance, fylde og friskhed, man kan drømme om at have samlet et enkelt sted. Den har alt det, du kan drømme om – og samtidig sat sammen på en måde, hvor helheden er afstemt enormt flot. Lagret på ståltanke holder den sin rene stil, og med noter af lys fersken og en masse fine mineralske indslag, er det en fortryllende vin til prisen.