Bombastisk Barbera

Marrone Carlot Barbera d’Alba 2016

Rødvin ; Barbera
Piemonte ; Italien
★★★★☆☆
Kr. 99,-
Gallovini

Når jeg vælger at gå efter en Barbera-vin, når det skal være italiensk, så er det typisk fordi de er mere saftige og frugtige end mange andre norditalienske vine. Denne har da også den meget saftige stil, og det er faktisk slet ikke nogen dum oplevelse. Når jeg alligevel holder lidt igen med stjernerne, så er det fordi dens krydrede noter bliver en anelse for voldsomme til min smag. Alkoholprocenten på 14,5 vidner også om en vin med en vis power, så hvis du er til de mere kraftfulde italienske vine og vil prøve kræfter med en Barbera fra Piemonte, så kan du snildt vove dig ud i denne. Hvis du derimod søger mod Barbera for at få en vin, der er lidt rundere end flertallet af Piemonte-vine, så bliver denne måske en smule for bombastisk.