Udfordrende og uvant Vranc

Kulla Sefa Vranc 2016

Rødvin ; Vranc
Rahovac ; Kosovo
★★★★★☆
Kr. 200,-
Taste of Albania

Lad dig ikke begrænse af, hvilke geografiske områder, du normalt bevæger dig indenfor, når du skal smage ny vin. For du risikerer at gå glip af spændende oplevelser, som for eksempel denne vin fra Kosovo. Den kommer nærmere bestemt fra området Rahovac, der ligger sydvest for hovedstaden Pristina – og nordvest for den nordmakedonske hovedstad Skopje. Vi er ikke så langt fra grænsen til Albanien, og det bakkede og bugtede landskab giver fine betingelser for vinproduktion. Her har vi en flaske med rødvin på den lokale Vranc-drue, og det er en spændende oplevelse med bløde og flotte smagsstrukturer. Den smager af en masse, uden at den som sådan er voldsom, krydret eller stor. Jeg er ret vild med den – ikke kun på grund af den eksotiske oprindelse, men også generelt fordi, det ganske enkelt er en superflot vin. Du kan nok finde vine, der falder bedre indenfor hvad du er vant til at kalde en god vin, hvis du køber en flaske til samme pris fra et mere velkendt område, men det er et spørgsmål om mod og om at vække den indre lyst til at udvide sine horisonter. Kulla Sefa har med denne Vranc skabt en rigtig god rødvin, der både er autentisk og spændende og samtidig en lækker oplevelse.