Forbløffende og finurligt fra Arribes

Camino de los Arrieros Alvar de Dios 2017

Rødvin ; Rufete/Juan Garcia
Arribes ; Spanien
★★★★★★
Kr. 119,-
Hvaddrikkermantil

Vi har alle vores forestillinger om, hvordan vin fra forskellige lande og områder smager. Og nogle gange tager vi fuldstændig fejl – på godt eller på ondt. Spanske Alvar de Dios har i området tæt på det nordøstligste hjørne af Portugal skabt denne fremragende og forbløffende vin på en blanding af de oversete druesorter Rufete og Juan Garcia. Skal jeg sammenligne med noget, så er det ret Pinot Noir-agtigt i sin lethed, og selvom den har en charmerende, indsmigrende, frugtig og intimiderende stil, så er den ikke helt så bastant som de nordspanske Mencía-baserede vine. Det her er et slaraffenland af finesse og finurligheder, som i Spanien ret ofte er gemt af vejen i solmoden dybde. Her får du alle nuancerne på en betagende og vanvittigt lækker måde.