Tempranillo med særlig lethed

Tio Uco Alvar de Dios 2017

Rødvin ; Tempranillo
Toro ; Spanien
★★★★☆☆
Kr. 89,-
Hvaddrikkermantil

Her har vi en af de ret interessante producenter fra Spanien. Alvar de Dios står i denne omgang bag to vine i vores smagning, og selvom denne Tio Uco er den mindst fantastiske af dem, så er det stadig en rigtig interessant vin. En meget ung Tempranillo, der er spændende afstemt med lethed og elegance. Det giver et meget specielt modspil til den tyngde, man ellers ofte oplever i Tempranillo-druen. Jeg tror, at mange vil finde modspillet lidt for markant, fordi den tunge drue og den lette stil er lidt af et mismatch, der kan være svært at finde rundt i. Jeg lander på fire stjerner – hvis du er til vine, der smager som du er vant til, så kan du trække en stjerne fra – hvis du elsker at gå på jagt efter anderledes smagsoplevelser, kan du lægge en stjerne til. Jeg er vild med det særlige udtryk – men vil nok vælge anderledes, hvis der bare skal hygges eller nydes.