Sublime Tourán

Bodegas Morca Touran 2016

Rødvin ; Garnacha
Campo de Borja ; Spanien
★★★★★★
Kr. 799,-
Andrup Vin

Jeg får normalt noteret en masse, når jeg smager vin. Og det bliver gerne ekstra mange noter, når jeg anmelder en af de rigtig flotte vine. Men denne Touran fra Bodegas Morca er anderledes. For tilbage på mit papir er først og fremmest tre store udråbstegn. For det er svært at sætte ord på den oplevelse, der gemmer sig i denne formidable flaske fra det spanske Campo de Borja-område. Den er lavet på ren Garnacha, og det er en vin, der bare bliver ved med at give i sin bløde, frugtige og alligevel hemmelighedsfulde skatkammer-stil. For selvom det er blødt og stort, så er der plads til alle de små strejf af interessante spændingsmomenter, der skal til, for at en vin af denne type kan holde til et prisskilt på denne størrelse. 800 kroner er mange penge for en flaske vin – men de er altså godt givet ud her, hvis du skal have en flaske, der er noget ganske særligt.