Klassiske men atypiske spanske bobler

Colet Penedes Classic Tradicional

Bobler ; Xarel-Lo/Macabeo/Parellada
Penedes ; Spanien
★★★★☆☆
Kr. 119,-
Hvaddrikkermantil

På den ene side er dette en klassisk flaske med spanske bobler – og på den anden side er den så atypisk, som den kan blive. For Colet er en samling af vinbønder fra det klassiske Cava-område, som ikke mener, at flertallet af Cava-producenter lever op til den kvalitet, de bør. Derfor har de skabt deres egen betegnelse, de kalder Penedes Classic, og her er kravet, at druerne skal være hundrede procent økologiske. I denne vin er de tilmed veganske, så stort set alle kan være med uden betænkeligheder. Smagsmæssigt er det en vin, der bestemt tåler at blive sammenlignet med cava’er i samme prisklasse. Det er sjældent, man finder deciderede mirakler på dette prisniveau, og det ville da også være en overdrivelse at bruge den betegnelse her. Men det er en god oplevelse af en pæn fylde og fornuftig friskhed, der rammer bredt i munden. Den træder ikke for alvor i karakter, og det er på den ene side lige det, der mangler, for at det for alvor kunne blive fremragende – men omvendt er det også med til, at den finder en balance, der rammer de fleste.