Velsmagende Valpolicella

Zeni Costalago 2016 Rosso Veronese

Rødvin ; Cabernet Sauvignon/Corvina/Merlot
Italien ; Valpolicella
★★★★★☆
Kr. 80,-
Supervin

Vine fra Toscana er traditionelt på Sangiovese-druen, mens Ripasso-vine typisk er på samme druesorter som Amarone-vine. Super-toscanere er udtrykket for de toscanske vine, hvor der er brugt andre druesorter end Sangiovese – og her har producenten Zeni opfundet udtrykket Super-ripasso, fordi der til denne vin er anvendt andre druesorter end de normale. Her er det Cabernet Sauvignon, Corvina og Merlot, der danner kernen i en vin, der er meget fyldig og kraftig. Den har en frugtfuld og blød stil og en klassisk og velsmagende Valpolicella-stil, selvom druesammensætningen er anderledes. De kalder det en super-ripasso, og det er faktisk ikke helt misvisende.