Canadisk Pinot-elegance

Leaning Post Pinot Noir 2013

Rødvin ; Pinot Noir
Niagara ; Canada
★★★★★☆
Kr. 175,- (normalpris 250,-)
Vivino

Pinot Noir gør sig godt i flere dele af Nordamerika. Californien byder på frugtige og saftige Pinot Noir-vine, mens det lidt nordlige Oregon har mere nuancerede og lette Pinot Noir-vine. Sætter vi kursen endnu længere mod Nord, bliver stilen endnu mere kølig, let og elegant, og det vidner denne Leaning Post fra Canada om. Den kommer fra Niagara-området og viser sig med en meget lys farve i glasset. Duften er frisk og fuld af lyse frugter, mens smagen i udgangspunktet er let og nuanceret. Det samme gælder eftersmagen, der dog varer ved i noget, der minder om en uendelighed. Den skifter hele tiden karakter og har nye spændende sider rundt om hvert et hjørne. Derfor er det en vin af den sjældne slags, der er enormt udfordrende, selvom den er meget let. Det er ikke tyngden, der gør, at hver enkelt slurk bør efterfølges af længere tids venten, for det handler snarere om, at du skylder dig selv at bruge god tid på at nyde de mange små oplevelser, der gemmer sig undervejs. Druerne kommer fra bittesmå parceller i området, og i sammenhæng giver det en vin, der byder på enormt mange oplevelser, og som er helt nede på jorden i sit udtryk. Smagen er derimod himmelsk, udfordrende, kompleks og imponerende.