Kompetent Chardonnay fra Balkan

Stobi Chardonnay 2018

Hvidvin ; Chardonnay
Tikves ; Nordmakedonien
★★★★☆☆
Kr. 79.95
Supervin

Nordmakedonien er et nyt landenavn, vi skal vænne os til. Heldigvis er det ikke så langt fra det tidligere navn, som på vores breddegrader blot hed Makedonien. Stridighederne med Grækenland er endt i et kompromis, hvor det tidligere jugoslaviske land nu kalder sig Nordmakedonien, og bortset fra at det fylder lidt mere på etiketterne, så gør det ikke den store forskel for vinproduktionen, der har en stolt og broget fortid. Her har producenten Stobi skabt en ganske flot Chardonnay fra Tikves-området, og det er en vin, der har en fin bund, en pæn syre og en lang eftersmag. Uanset dit syn eventuelt skeptiske syn på Balkan-vin, så lever denne flaske til fulde op til det, du kan finde i samme prisklasse fra de mere traditionelle vinlande.