Fine optræk trods svær årgang

Rully Les Chaponnieres P et M Jacqueson 2017

Rødvin ; Pinot Noir
Frankrig ; Bourgogne
★★★★★☆
Kr. 179,-
Jysk Vin

P et M Jacqueson er en Bourgogne-mager, jeg ikke kan lade være at holde et ekstra godt øje til. Der er kommet fremragende vine derfra – men selvfølgelig også et par stykker, der ikke helt lever op til forventningerne. Her er vi et sted, hvor forventningerne er tæt på at blive indfriet, for denne Les Chaponnieres fra Rully-området er en fin, flot og elegant vin med klare noter af klasse. Der er plads til finessen og elegancen, selvom der mangler de sidste små nuancer, for at den når helt op på siden af 2016-vinene fra samme vinmester. Du finder alt det, du efterspørger i en klassisk Bourgogne i form af lyse frugter, masser af bær, jord-prægede undertoner og en fin balance mellem det bløde, fløjlsagtige og det alligevel friske og let syrlige. Forskellen på årgangene er, at alle delene her findes i lidt mindre grad end i 2016 – til gengæld er prisen også en anelse lavere.