Tarapaca i storform

Vina Tarapaca Gran Reserva 2017

Rødvin ; Pinot Noir
Chile ; Valle de Leyda
★★★★★☆
Kr. 100,-
Skjold Burne

Hvad er forskellen på Reserva og Gran Reserva? Altså, prisen er selvfølgelig en forskel, hvor Gran Reserva er lidt dyrere. Og derudover er en Gran Reserva lagret længere. Men hvordan smager man forskellen? Well, én ting er at gå ombord i en masse ord og prøve at beskrive det, men med Vina Tarapaca kan du faktisk – for den nette sum af 170 kroner – selv opleve det. For mens Reservaen fra Vina Tarapaca er en ganske fin vin til en pris på omtrent 70 kroner, så viser denne Gran Reserva, hvor meget, der sker med smagen, når vinen får lov at lagre lidt længere på fad. Den er kun 30 kroner dyrere end sin ‘lillebror’, men den er så blød, balanceret og flot afstemt, at de lyse Noir-dråber smelter lækkert sammen. Der kommer en flok livlige krydderier mod slutningen, og de runder en rigtig fin chilens Pinot Noir-oplevelse af med et balanceret – men stadig solidt og markant punktum.