Betagende Beyra fra Portugal

Beyra Interior 2018

Hvidvin ; Siria/Fonte Cal
Portugal ; Beira
★★★★★☆
Kr. 84,95
Supervin

Der findes vine, der er præget af store forventninger, og så findes der vine, hvor man ikke rigtig forventer alverden. En portugisisk hvidvin skal næsten være en Vinho Verde eller en Albarinho, hvis man skal tro, at det bliver spændende – og så alligevel dukker der pludselig en vin som denne op. En overraskelse af de helt store, der er baseret på de lokale druer Siria og Fonte Cal, og som har en let kulør med grønlige – næsten lyseblå – nuancer. Den dufter af rigtig meget på en kraftfuld men balanceret måde, og smagen er markant og alligevel blød. Det er en rigtig flot vin, der har en del pære i nuancerne – og en smuk vin, der viser, at det nogle gange betaler sig at prøve noget helt andet og nyt, end man plejer.