tors. jan 21st, 2021

Flaskehalsen

Vinanmeldelser og vintips

Exceptionel og eksklusiv portvins-eksplosion

Portugal | Douro Hedvin | Portvin Normalpris kr. 775,- | Set til kr. 650,- ★★★★★★ | 98 Pts. | Skjold Burne

Niepoort Bioma Vinha Velha 2015

Portugal | Douro
Hedvin | Portvin
Normalpris kr. 775,- | Set til kr. 650,-
★★★★★★ | 98 Pts. | Skjold Burne

Okay… nogle gange er jeg sådan én, der tænker, at portvin er portvin – og smager som portvin. De store sødmefulde flader kan være svære at finde de helt voldsomme forskelle i – hvis man ikke smager rigtig grundigt efter. Men ih du milde, hvor kan man komme på andre tanker, når man smager denne Bioma Vinha Velha. Det smager simpelthen så godt, at jeg næsten ikke kan finde ord for min begejstring. Jeg har smagt mange gode vine gennem tiden – også portvine – men sjældent har jeg følt mig blæst så meget bagover, som jeg er blevet af denne portvin. Den er skabt på druer fra 80 år gamle vinstokke og produceret som i de rigtig gamle dage. Smagen er så imponerende lækkert balanceret, at det virker forkert at påstå, at den ikke er sød, for det er den. Men det er også forkert at sige, at den ikke er frisk, for det er den også, ligesom den er bitter, den er kompleks, den er ligefrem og den er usædvanligt dyb i sine nuancer.

Læs mere

Fik du læst...

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.