Cremet og blød Gewürztraminer

Cave de Beblenheim Gewürztraminer Grand Cru Mandelberg 2020 
Frankrig, Alsace 
Hvidvin, Gewurztraminer 
Normalpris kr. 169,95, Set til kr. 149,-  
Andrup Vin 
4 Stj., 91 Pts. 

Hvis jeg blev udsat for moderat fysisk og psykisk pres, ville jeg nok gerne indrømme, at Gewürztraminer er én af de druesorter, jeg bedst kunne undvære. Men det skal ikke holde mig fra at nikke anerkendende, når jeg oplever en Gewürztraminer, der faktisk er rigtig godt komponeret. Det er naturligt nok meget aromatisk, for sådan er den urtede druesort, men her får nuancerne lov at folde sig ud i naturlig og afbalanceret sammenhæng. Samtidig er mundfornemmelsen enormt blød og cremet, og det gør den til en af de Gewürztraminere, jeg bedst har kunnet lide længe. Der skal alligevel noget til, at jeg erkender, at en pris omkring 150,- er fair for en vin af denne type, men her rammer pris og oplevelsesværdi faktisk rigtig godt hinanden.