Smuk balance i en rosé-Pinot Noir, der viser sig fra sin allerbedste side.

Burggarten Rose Trocken, Ahr, Tyskland

 

Jeg har været længe om at springe med på glæden ved en flaske lækker rosé-vin. Jeg har set det som lidt af en bastard midt mellem rød og hvid vin, og det handler naturligvis mest af alt om, at jeg ikke har været langt nok omkring i rosé-vinens store udbud.

 

Heldigvis er jeg kommet over denne naive og ungdommelig tilgang til de lyserøde vine, og jeg er blevet klogere med alderen. Og hvis jeg ikke allerede var faldet pladask i en rosé-pyt, så skete det i allerhøjeste grad her.

 

Sidste år blev jeg glad for et par sødlige roséer fra Spanien og Frankrig, men her er det den tyske producent Burggarten, der med en rosé på Spätburgunder frembringer de helt store jubelscener i den bløde smagestol.

 

Vinen har en fin mellemdyb kulør, og smagsmæssigt finder vi en forrygende blanding af blide frugter og af en elegant friskhed. Det er på ingen måde syrligt eller sødt – det er fornemt afstemt, og den lange og smukke eftersmag afslører, at Spätburgunder-stilen også kan markere sig med al sin lækkerhed i rosé-sammenhæng.

 

Kr. 99,-

Propperiet

 

******