24_vartelyTraminer******

Kr. 80,-
MD Vin

 

 

Chateau Vartely, Traminer 2013, Moldova

Traminer er en drue, der har mange forskellige typer i familien. Her er vi i den klassiske Traminer fra Balkan, og det er en sindssygt parfumeret og speciel vin, der helt sikkert vil have fanatiske fans og indædte modstandere. Særpræget er så markant, at det er en vin, alle med nysgerrighed for vin skal smage, og det er en vin, der er meget svær at vurdere på en fornuftig måde, for ligeså forfærdelig nogle vil synes, at den er, ligeså fantastisk og unik vil andre synes, at den er.

Jeg kan kun tale ud fra egen smag, og jeg må indrømme, at det ikke lige er min favorit at støde ind i en hvidvin, der på samme tid forsøger at være så mange forskellige ting, som denne. Og så er det, at man kan komme med alle de der uforståelige smagsnuancer, som kunne være blomster, sæbe og mælkebøtter. Men når alt kommer til alt, så er her jo tale om en vin, som jeg allerhelst ville have smagte af vin.

Og det gør den ikke rigtigt, fordi den går fuldstændig i selvsving over sig selv, og ender med at gøre mig i tvivl om, om jeg har fået skyllet al sulfoen ud af glasset, inden jeg skænkede vinen op.