Flot amerikansk Pinot Noir, der fra start til slut præsterer, nøjagtigt som jeg drømmer om, at en Pinot Noir skal præstere.

Bread and Butter, Pinot Noir 2015, Californien, USA

 

Der skal altså rigtig meget til, for at jeg svinger mig helt op i de mest rosende og malende beskrivelser, når det gælder Pinot Noir-vine. For jeg elsker den drue, og jeg smager rigtig gerne på så mange vine som muligt, der har denne lyse, lette, dynamiske og betagende drue som sin grund-ingrediens.

 

Men her er der altså ingen grund til at lægge fingre imellem. For satan hvor er dette her en flot amerikansk Pinot Noir, der fra start til slut præsterer nøjagtigt som jeg drømmer om, at en Pinot Noir skal præstere.

 

Den er grim i sin lugt, og det hører sig til. I glasset er den lys, og efterhånden vokser duften sig frem til en smuk og lækker størrelse, der dækker over en vin, der med flot balance rummer alsidigheden mellem friske og lyse bær og de mere sødmefulde og frugtrige sider af samme.

 

Eftersmagen er diskret og nydelig, og den trækker langt ud med god plads til de mange forskellige nuancer, der gør Pinot Noir-vinen til en nærmest endeløs nydelse, der hele tiden har en ny smagsdetalje lige rundt om hjørnet.

 

Den har alt det jeg kan li’ – så nemt kan det siges.

 

Kr. 99,-

Gallovini

 

******