Klassiske Pinot-vibes er lidt tilbageholdende

Achkarren Spätburgunder 2022 
Tyskland, Baden 
Rødvin, Pinot Noir 
Normalpris kr. 165,-, Set til kr. 139,-  
Jysk Vin 
3 Stj., 90 Pts. 

Min lille tommelfingerregel om, at jo grimmere en Pinot Noir lugter, jo bedre smager den, holder ofte stik. Men ikke altid. Duften fra Achkarren Spätburgunder giver ellers løfter om en stor oplevelse, hvis min teori skulle holde stik, for den lugter virkelig indelukket fra start. Den åbner sig efterhånden og bliver fin i sine lyse og lette noter. Og det er da heller ikke fordi, det ikke smager godt, for der er mange klassiske og fine Spätburgunder-vibes i denne Baden-vin, der bare bliver en lille smule kedelig. Jeg kunne godt savne, at den baskede lidt mere med vingerne og udviklede sig lidt mere i både glasset og i munden. Det smager fint, men jeg mangler det sidste svirp af nuancer, før jeg er helt begejstret.