Du kan finde dem bedre i samme prisklasse - selvom det er helt OK.

Duck’n’Pheasant Sauvignon Blanc 2016, Marlborough, New Zealand

 

Jeg er helt tosset med New Zealandsk Sauvignon Blanc, så når jeg støder på en lille skuffelse, skal jeg slå koldt vand i blodet. For herregud, dette er en rigtig glimrende vin, og selvom min skuffelse byder mig at trække den ene stjerne efter den anden ud af bedømmelsen, så skal jeg også være fair.

 

For vi har at gøre med en temmelig typisk Sauvignon Blanc med god sødme og eksotisk fylde på frugtsiden, og med en friskhed, der måske bider en tand mere, end jeg bryder mig om. Det giver en næsten besk og bitter eftersmag, som er lidt ærgerlig i min mund.

 

Jeg ved at andre kan finde Sauvignon Blanc-vine en smule for saftevandsagtige, og de vil helt sikkert sætte pris på de ekstra nuancer i denne vin. Men nu er det jo min smag, der gælder, når jeg skal give min mening til kende, og der er vi altså ikke helt oppe og ringe.

 

Jeg ville meget sjældent sige nej tak til et glas Duck’n’Pheasant, hvis valget stod mellem den og helt andre typer af hvidvine. Men jeg ved også, at der findes New Zealandsk Sauvignon Blanc på et endnu højere niveau – i samme prisklasse – og derfor kan jeg ikke falde helt i svime her.

 

Kr. 69,- v/6 stk.

Andrup Vin

 

******