Her er der nuancer og rusk fra start til slut, og det gør den lidt for skinger til min smag.

Villa de Croix Pinot Noir 2016, Rousillon, Frankrig

 

Jeg er nok blevet lidt for præget af den oversøiske Pinot Noir-stil, når jeg skal vurdere en vin som denne fra druens egentlige hjemland. For fransk Pinot Noir er gerne mere nuancerede og nydelige, end de oversøiske. Til gengæld har de ikke samme blødhed som de oversøiske.

 

Duften på denne vin er både fuld af friske og lyse jordbær og smager egentlig mere skrapt end skarpt. Den er klart mere syrlig i smagen, end den er i duften, og så er det som om, at der er et sjældent bid af tanniner, når vi sammenligner med andre Pinot Noir-vine.

 

Det betyder at min oplevelse af vinen bliver en skuffelse over, at jeg ikke finder den rare og bløde bund, der ofte giver plads til at man for alvor kan nyde nuancerne. Her er der nuancer og rusk fra start til slut, og det gør den lidt for skinger til min smag.

 

Kr. 69,95

Skovgaard Vine

 

******