Pinot Noir er druen, som jeg ville vælge, hvis jeg kunne måtte drikke vin af én drue resten af mit liv.

Hvis jeg fik at vide at jeg kun måtte drikke vin fra en bestemt druesort resten af mine dage, så ville valget falde på Pinot Noir. Denne blændende men besværlige drue med den tynde skal der ofte volder problemer under høsten, kan så meget og leverer medrivende vine i både billige og dyre varianter.

 

Den kan være fyldig og fuld af frugt, men den har sine største styrker, når den får lov at charmere sig ind med en frisk delikat smag og med sin karakteristiske lange og omskiftelige eftersmag.

 

Desuden laves der både røde og hvide vine på druen, selvom den er rød, og de hvide vine der går under betegnelsen Blanc de Pinot Noir er nogle ganske særlige skabninger der kan være utilnærmelige, men som også kan være helt unikke lækkerier.

 

Lad dig aldrig snyde af duften på en Pinot Noir, når du lige har åbnet den, for det er mildest talt sjældent en nydelse at indsnuse. Men sammen med vinen åbner duften sig efterhånden og stemmer godt overens med smagen.

Få et overblik over alle Pinot Noir-vine, vi har anmeldt, ved at klikke her.