En meget snapseagtig akvavit med rund smag fra langfart omkring Ækvator

Ækvator Akvavit, Danmark

 

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg ikke er den store ørn ud i snaps og akvavit. Så her har jeg allieret mig med folk, der har en vis forstand på den slags, og der er fornuftig begejstring at spore i ansigterne, når denne Ækvator Akvavit smages.

 

Det er en snaps, der har været på sejltur til Langtbortistan. Den har krydset Ækvator op til flere gange, og det skulle gøre en indvirkning på smagen, der bliver mere afrundet af de store temperaturudsving, snapsen har været udsat for, mens den har lagret på fade fra Madeira-vin.

 

Det er en Akvavit, der med sin gullige kulør har en fin og blød rundhed, uden at man nogensinde er i tvivl om, at vi er i den sprittede afdeling med 40% alkohol.

 

Personligt er jeg ikke ligefrem fan, men skulle jeg få serveret snaps til julefrokosten, så er det helt okay, hvis det er en Ækvator Akvavit.

 

Kr. 159,75

Skjold Burne

 

******