Mest rustik og klassisk - men også med et blødt frugttwist.

Chateau La Roche 2014, Bordeaux, Frankrig

 

Bordeaux-vine er til de ’rigtigt voksne’. Det har jeg hørt flere gange fra vinelskere, der ikke forstår, at jeg ikke er vanvittigt begejstret over de klassiske Bordeaux-vine. Jeg har virkelig gjort mig umage for at ’lære’ at kunne lide dem, men det er kun få gange, at en Bordeaux-vin virkelig har ramt mig.

 

Her har vi en Chateau La Roche, der lever op til min skepsis. For selv i en blindsmagning kan jeg se på mit note-papir, at jeg smager alt for gennemtrængende tanniner og lidt jern-agtig rustik kant.

 

Der er også en god portion bløde frugter, der træder frem i kroppen af smagen, men det bliver altså ikke helt nok til, at mine smagsløg jubler. Jeg havde ellers håbet på en mere blid oplevelse, da jeg noterede mig, at vinen er skabt på Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, men sådan skulle det altså ikke gå.

 

Umiddelbart kan jeg sagtens høre en del Bordeaux-fanatikere være rigtig glade over at kunne sikre sig en vin af denne slags til en nogenlunde overkommelig pris, og de skal være velkomne. Det er ikke mig, der brokker mig, hvis andre sørger for, at den bliver udsolgt.

 

Kr. 108,-

Propperiet

 

******