Smagsmæssigt er det diskret men med en lidt bitter eftersmag.

H. Lun Chardonnay 2015, Alto Adige/Südtirol, Italien

 

Her prøver jeg kræfter med en Chardonnay fra et område, der gør at jeg ikke stiller de største forventninger. Italiensk Chardonnay kan være fortryllende, men efter min mening primært når det kommer fra lidt sydligere egne end Alto Adige tæt på den østrigske grænse.

 

Og mine forestillinger bliver retfærdiggjort af vinen, der dog overrasker med en enormt flot duft af friskhed og frugt. Smagsmæssigt er det diskret men med en lidt bitter eftersmag, der er med til at trække det primære indtryk i en retning, hvor det bliver lidt for grape-surt.

 

Det er altid skørt at bruge udtrykket ’det er ikke lige min kop te’ om en kop kaffe, man ikke kan lide – men det passer faktisk meget godt her, for generelt er jeg ikke tosset med norditaliensk Chardonnay, og derfor har denne vin også hårde odds for at overbevise mig.

 

Kr. 109,95

Calmasino/Salling

 

******