******

Kr. 149,- (136,66 v/6 stk)
Vintjenesten

Rumænien og Moldova er områder, der byder på mange superlækre Pinot Noir-vine med vidt forskellig karakter. Derfor har du måske ikke samme sikkerhed for vinens intensitet og lethed, som du har med en Pinot Noir fra eksempelvis New Zealand, til gengæld har du chancen for at opleve Pinot Noir i et væld af variationer.

Denne økologiske vin fra Franco Romane i rumænske Terre Précieuse er lidt af en ‘her-kommer-jeg’-type, der gerne råber så højt, at man kan høre ham, før man kan se ham. Det er en kraftig vin, der river lidt i næsen, og den har en ret intens smag, som til gengæld hurtigt er overstået. Nuancerne i vinen kommer derfor væsentligt tidligere i smagen, end det ofte er tilfældet for en Pinot Noir, og eftersmagen er derfor lidt knap. Jeg når at tænke, at vi momentvist er lidt henad den franske stil.

Det er altid utaknemmeligt at skulle gøre sig til dommer overfor smag, for hvordan skulle jeg kunne pådutte andre, hvad de skal synes, når jeg ikke kender deres smag? Jeg kan kun tale for mig selv, og jeg ville vælge en anden Pinot Noir end denne. Men det handler jo først og fremmest om min passion for bløde vine med masser af frugt, og min begejstring for de Pinot Noir-vine, der kan være magiske i deres eftersmag.

Hvis du er mere til en vin, der giver den hele armen, når den rammer tungen med krydderi og kraft, men som til gengæld efterlader dig med relativt rene smagsløg efter få sekunder, så er det denne Pinot Noir, du skal gå efter.