Intens og kompakt med alder

Jean Gagnerot Savigny-les-Beaune 2012 
Frankrig, Bourgogne 
Hvidvin, Chardonnay 
Normalpris kr. 399,95, Set til kr. 189,95 
Supervin 
4 Stj., 92 Pts. 

Jeg sparker mig selv over skinnebenet, når jeg ser mine noter på smagningen af denne vin. For det er egentlig næsvist at kritisere en hvidvin for at savne friskhed og syre, når den er fra 2012. Alderen har ædt friskheden, det er uomtvisteligt og for så vidt logisk, men hvis du køber en hvid Bourgogne fra 2012, så er det jo heller ikke friskheden, du er på jagt efter. Så i stedet bør jeg fokusere på den anden del af mine noter. Den dybe kompleksitet, den afbalancerede bund og dybde og den flotte måde, aldersnoternes nuancer og intensitet samler sig. Når jeg alligevel har kastet øjnene på den friskhed og syre, jeg savner, så er det selvfølgelig mest et spørgsmål om smag –og et udtryk for, at du nok bør drikke denne vin ret snart, hvis du vil have den klasse-fornemmelse, vinen stadig udstråler.