Lidt flere krydderier og smagstyngde, end det er normalt for druen.

Vina Tarapaca, Gran Reserva Pinot Noir 2016, Valle de Leyda, Chile

Jeg er en kæmpe Pinot Noir-fan. Og jeg nyder at smage denne skrøbelige drues bedrifter fra vidt forskellige egne af verden. Nogle lande er næsten altid på et højt niveau, andre lande byder på friske og meget lyse varianter – Chile kan lidt af hvert.

 

Det betyder, at jeg aldrig helt ved, hvad jeg skal forvente af en chilensk Pinot Noir, og prisskiltet er absolut ingen indikation af, om det er Pinot Noir-vin på min mølle – eller ej.

 

Her er vi en fornuftig pris lige omkring de 100 kroner, og vi oplever en usædvanligt mørk Pinot Noir. Smagen er flot og med en stor dybde, og dertil kommer, at der er lidt flere krydderier og smagstyngde, end det er normalt for druen.

 

Jeg fornemmer ligefrem peber hist og her, og det medvirker til, at eftersmagen kan fremstå en anelse stram.

 

Men ellers er alt, som det skal være – med den fede krudt-dunst lige under proppen og med den spændende nuancerede fremdrift, der gerne kendetegner Pinot Noir uanset hvor i verden, den kommer fra.

 

Kr. 100,- v/ 2 stk.

Skjold Burne

 

******