Begge arme over hovedet - og jeg tager dem først ned, når det bliver nødvendigt for at åbne en ny flaske.

Leo Ripanus, Offina Rosso, Marche, Italien

 

Jeg kan godt lide røde vine, der har en stor og tyk stil. En ordentlig tyksak med fedme og sødme – og den slags finder jeg nogle gange i italienske Montepulciano-vine. Det gør jeg her – og hillemænd, hvor jeg finder det.

 

For på druesorterne Montepulciano og Cabernet Sauvignon er denne Leo Ripanus blevet til i området Offida Rosso i Marche-distriktet.  Det er en vin, der er meget blød og har masser af vanille og fedme i sig. Det bliver lidt jordbær-grød-agtig på den lækre og slikmunds-agtige måde, hvor tænderne løber i vand.

 

Det er ikke alle, der bryder sig om den stil, men jeg gør. Derfor er det altså begge arme over hovedet – og jeg tager dem først ned, når det bliver nødvendigt for at åbne en ny flaske.

 

Kr. 97,50

Den Gode Vino

 

******