Lækkerier for slikmunde

Leo Ripanus, Offina Rosso, Marche, Italien

 

Jeg kan godt lide røde vine, der har en stor og tyk stil. En ordentlig tyksak med fedme og sødme – og den slags finder jeg nogle gange i italienske Montepulciano-vine. Det gør jeg her – og hillemænd, hvor jeg finder det.

 

For på druesorterne Montepulciano og Cabernet Sauvignon er denne Leo Ripanus blevet til i området Offida Rosso i Marche-distriktet.  Det er en vin, der er meget blød og har masser af vanille og fedme i sig. Det bliver lidt jordbær-grød-agtig på den lækre og slikmunds-agtige måde, hvor tænderne løber i vand.

 

Det er ikke alle, der bryder sig om den stil, men jeg gør. Derfor er det altså begge arme over hovedet – og jeg tager dem først ned, når det bliver nødvendigt for at åbne en ny flaske.

 

Kr. 97,50

Den Gode Vino

 

******