Rosé, der er så tør, at det knap bliver vådt, hvis du spilder.

Xavier Vignon, Cotes de Provence 2016, Frankrig

 

Her er vi taget et smut til franske Provence og en vin, der er produceret af Xavier. Denne Vignon er en temmelig frisk og rigeligt frejdig oplevelse, der hører til den syrlige kategori af rosévine.

 

Den er skabt på Grenache, Cinsault og Syrah, men selvom et par af disse druesorter gerne giver masser af fylde og frugtsmag, så er dette altså snarere i den skarpe og syreagtige afdeling. Det er ikke lige mig, og kommer mest af alt til at minde mig om en lidt ligegyldig sur hvidvin.

 

Jeg indrømmer gerne, at disse ord er voldsomt præget af, at jeg generelt ikke bryder mig om tørre og friske rosé-vine, med mindre de kan et eller andet helt ekstraordinært, så at sætte mine ord på denne vin er lidt som at bede en kunstanmelder beskrive æstetikken i en græsplane.

 

Er du til tør rosé, så prøv selv, hvad du synes – er du mere til de runde rosé-vine, så kan du tage min advarsel til dig og gå på jagt efter noget andet. Denne er så tør, at der knap bliver vådt, hvis du spilder.

 

Kr. 89,95

Supervin

 

******