Klassiker fra Gil skuffer aldrig

Juan Gil Blue Label 2020  
Spanien, Jumilla 
Rødvin, Monastrell/Syrah/Cabernet Sauvignon 
Normalpris kr. 279,95, Set til kr. 225,- 
Andrup Vin 
5 Stj., 95 Pts. 

Jeg glæder mig altid til at smage den nye årgang af Juan Gil Blue Label. Det er måske ikke den mest sofistikerede og eksklusive vin, du kan tænke dig, men det er bare en vin, der er så helt igennem charmerende, at jeg har svært ved at modstå den. Nogle gange har jeg lidt svært ved at anbefale vine i denne prisklasse til dem, der normalt køber tilbudsvinene fra supermarkedet, for jeg er ikke altid sikker på, at en vin over 200 kroner giver den ekstra værdi, hvis man ikke er vant til at smage efter de små særlige nuancer, der fascinerer os vin-nørder. Men med Juan Gil Blue Label finder man bare et sublimt eksempel på, at en dyb, blød og tilgængelig rødvin ikke behøver være snobbet, fintfølende og snørklet.

Juan Gil kobler Monastrell-druer med Syrah og Cabernet Sauvignon og får på den måde skabt en vin, der er fløjlsblød i munden, dyb i de mørke frugter og fremragende afstemt, så den smager himmelsk i sit umiddelbare udtryk men alligevel har nye nuancer af både moden frugt, peber og andre mørke krydderier, hvis man dykker lidt mere ned i smagen. Jeg er vild med det ukomplicerede udtryk – og med at jeg hele tiden kan finde nye, små detaljer i bunden af glasset. Derfor er Juan Gil Blue Label endnu en gang en af de vine, der fortjener masser af anbefalinger og et solidt favorit-stempel fra mig.