Lover mere, end den kan holde, og er mere påtrængende, end jeg bryder mig om fra en Pinot Noir.

Le Champ des Etoiles 2015, Pinot Noir, Frankrig

 

Pinot Noir er ofte lidt af en åbenbaring, når den kommer fra de nordlige franske områder. Den findes også i flotte varianter i mange andre lande rundt omkring i verden, og her forsøger vi os så med en variant fra de sydligere egne af Frankrig.

 

Det er traditionen tro en lys rødvin, og den har en ganske krydret duft. Smagen er egentlig en smule kedelig til at begynde med, men den skarpe og lidt syrlige smag trækker sig langt ud og byder på mange forskellige nuancer.

 

Efterhånden tager de mange nuancer overhånd og bliver lidt for massive til min smag, og jeg mangler lidt den elegance, som ellers kan skabe en næsten forelskelses-agtig kuller i mit vin-sind.

 

Så det bliver en vin-oplevelse, der lover mere, end den kan holde, og som bliver lidt mere påtrængende, end jeg bryder mig om fra en Pinot Noir.

 

Kr. 69,95

Skovgaard Vine

 

******